Uutiset

05.03.2020

Kemopetrol paluukeikalla Qstockissa!

Pitkään hiljaiseloa viettänyt popyhtye Kemopetrol soittaa Qstockissa lauantaina. Kemopetrolin Slowed Down -esikoisalbumin julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi kaksikymmentä vuotta, ja tapausta juhlistetaan kahdella festivaalikeikalla. Qstockin lisäksi yhtye esiintyy Provinssissa Seinäjoella.

Kemopetrol muistetaan uudenlaisten äänimaisemien ja eteeristen tunnelmien luomisen edelläkävijänä. Vuonna 2000 ilmestynyt Slowed Down on edelleen yksi merkkipaalu suomalaisen pop-rockin historiassa. Albumi nosti yhtyeen koko kansan tietoisuuteen, hurmasi kriitikot ja myi kultaa. Singlelohkaisu Child is my name oli iso radiohitti.

Ensi kesän festivaalikeikoillaan yhtye aikoo soittaa kaikki Slowed Downin biisit sekä joitakin myöhempien levyjen kappaleita.

Kemopetrol on julkaissut kaikkiaan viisi albumia, ja sen laulaja Laura Närhi on luonut menestyksekkäästi uraa myös sooloartistina.

Kemopetrol ei suinkaan esiinny Qstockissa nyt ensimmäistä kertaa, vaan yhtye nähtiin festivaalin päälavalla jo historian toisessa Qstockissa vuonna 2004. Tänä vuonna Kemopetrol esiintyy Qstockissa lauantaina 25. heinäkuuta.

-Q-