Tervetuloa tutustumaan Qstockin vapaaehtoistoimintaan.

Tältä sivulta löydät tarpeellista tietoa Qstockin vapaaehtoistoiminnasta. Sivun lopussa on linkki hakulomakkeeseen. Tutustuthan huolellisesti tämän sivun tietoihin sekä ohjeisiin, ennen kuin täytät hakulomakkeen. Valtaosaan työtehtävistä vaadimme 18 vuoden ikää, mutta nuoremmillekin 15 vuotta täyttäneille löytyy tekemistä.

HAKU KÄYNNISSÄNISSÄ 5.7. saakka!

Hakemuksia OTETAAN VASTAAN tämän jälkeenkin, jolloin pyrimme täydentämään rivejämme mahdollisten lisätarpeiden tai peruutusten vuoksi.

Hakemuksia aletaan käsittelemään toukokuun aikana, odotathan kärsivällisesti yhteydenottoamme. Kaikkiin hakemuksen lähettäneisiin ollaan yhteydessä ennen festivaalia. Tarkkaile varalta myös roskapostiasi!

Mikä on Qstock?

Qstock on yksi Suomen suurimmista festivaaleista, jota on järjestetty vuodesta 2003 alkaen. Festivaali järjestetään heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 29.-30.7. Oulun Kuusisaaren ja Raatin saaren alueilla. Qstockissa esiintyy kahden päivän aikana n. 60 esiintyjää. Alueelta löytyy myös erilaista oheisohjelmaa, aluetaidetta, myyntikojuja ja muuta osallistavaa toimintaa. Festivaaleilla käy viikonlopun aikana enimmillään 40 000 festivaalivierasta. Alueella työskentelee yli 2 000 työntekijää, joista noin 150 henkilöä koostuu motivoituneista vapaaehtoisista avustamassa erilaisissa tehtävissä.

Mitähän se vapaaehtoistoiminta on?

Vapaaehtoisena osallistut festivaalin järjestämiseen omalla panoksellasi. Vapaaehtoistoimintaan osallistuminen ei vaadi erityisosaamista tai tiettyä koulutusta. Vapaaehtoisuus lähtee jokaisen omasta motiivista ja tahdosta, siitä ei makseta palkkaa. Saat kuitenkin mahtavan tilaisuuden kerätä ainutlaatuisia kokemuksia, tapaat uusia mielenkiintoisia ihmisiä, opit uusia asioita ja olet tärkeä pyörä suuren kokonaisuuden, eli festivaalin, onnistumisessa.

Lisäksi saat päällesi Qstockin t-paidan ja voit ruokailla työtehtäväsi aikana yhteisissä tiloissa. Saat myös kulkuluvan festarialueelle, jolloin sinulla on mahdollisuus työtehtävien välissä olevalla vapaa-ajalla käydä katsomassa Qstock-artistien keikkoja. Jos olet yli 18-vuotias saat festivaalin jälkeen kutsun Oulussa järjestettävään karonkkajuhlaan, jossa pääset moikkaamaan jälleen kerran kaikkia vanhoja ja uusia tuttuja! Nuoremmat vapaaehtoiset saavat yllätyslahjan.

Jokainen vapaaehtoinen toimii pääsääntöisesti jonkun tietyn yksikön tehtävissä, kuten infopiste, rakennus- ja purku tai vaikkapa somistus. Vapaaehtoinen on kuitenkin valmis liikahtamaan tehtävästä toiseen, jos jossain muualla tarvitaan apua.

Alkoholin vaikutuksen alaisena tai krapulassa tehtävissä mukana oleminen on kielletty.
Qstockin arvoihin kuuluu toisten työntekijöiden, artistien ja asiakkaiden kunnioittaminen kaikissa tilanteissa.

 

VUOROJEN PITUUDET

Vapaaehtoistoiminnan eri tehtävissä vuorojen pituudet saattavat vaihdella, mutta perusperiaatteet ovat seuraavat:

  • Festivaalipäivinä: yhteensä 16h
  • Tehtävät, jotka sisältävät toimintaa myös ennen ja jälkeen festivaalia: 18-24h

Festivaalia ennen tai jälkeen tehtäviään suorittavat vapaaehtoiset saavat luonnollisesti enemmän vapaa-aikaa festivaalipäivinä.

Mikäli olet kiinnostunut tekemään pitempiä vuoroja, kerro toiveestasi hakemuksen vapaa sana -osiossa.

Hakemus

Täytä hakemus huolellisesti. Mitä paremmin kerrot itsestäsi, sitä helpommin voimme sijoittaa sinut sopivaan tehtävään. Valitsemme vapaaehtoiset motivoituneisuuden sekä hakijan kiinnostuksen kohteiden perusteella. Arvostamme asiakaspalvelu- ja tiimityöskentelytaitoja sekä joustavuutta tehtävien ja muuttuvien tilanteiden suhteen. Voit lukea eri työnkuvista tämän sivun lopusta tai hakemuslomakkeen sivulta ja valita mieleisiä tehtävänkuvia. Täytä myös vapaa sana -kenttä ajatuksella. Tässä kohti voit kertoa itsestäsi ja odotuksistasi vapaaehtoistoiminnan suhteen, tai esimerkiksi omat toiveesi suosikkiesiintyjäsi keikan näkemisestä.

Haastattelu

Qstockin perinteisiin kuluu vapaaehtoisten haastatteleminen ennen tehtäviin valitsemista.

Haastattelua ei tarvitse jännittää, sillä hetken ajatuksena on varmistaa sopivan tehtävän löytyminen mahdollisimman monelle hakijalle. Haastattelussa käymme yhdessä läpi vapaaehtoistoimintaan liittyviä asioita, kysymyksiä sekä toiveita, joihin pyrimme vastaamaan parhaamme mukaan. Haastattelut järjestetään joko puhelimitse tai tilanteen mukaan järjestämme haastattelutilaisuuden, josta saat lisätietoa haastattelukutsun yhteydessä. Kutsusta selviää myös alustava työpisteesi, vastuuhenkilösi sekä tarjolla olevat haastatteluajat. Haastattelukutsut lähetään viimeistään 10.7. mennessä.

Tehtävien kuvailut

Tehtävissä ei vaadita erityisosaamista eikä koulutusta, lukuunottamatta kuljettajilta vaadittavia ajokortteja ja ajokokemusta. Jokaiseen tehtävään perehdytetään ja ohjeistetaan yksikön vastaavan johdolla. Arvostamme hakijoissa asiakaspalvelu- ja tiimityöskentelytaitoja, motivoitunutta asennetta sekä joustavuutta tehtävien suhteen.

BACKSTAGEN CATERING (K18)

Catering-tiimissä pidetään huolta backstagetiloista, kahvi- ja ruokatarjoiluista, Qstockin omasta – ja lainatusta – omaisuudesta sekä hyvästä meiningistä siellä, missä luodaan pohja yleisön viihtymiselle. Tiimin tehtävänä on varmistaa, että työrauha säilyy ja puitteet ovat kunnossa. Tehtävät sijoittuvat festivaalipäiville ja festarin päätteeksi backstagetilat puretaan ja alueet siivotaan.

CHECK IN -PISTEET (K18)

Qstockissa palvellaan sekä asiakkaita että työntekijöitä check in -pisteillä. Kaikille check in -pisteiden kautta saapuville henkilöille annetaan oikeat passit ja rannekkeet sekä ohjeistetaan sisään festivaalialueelle.

Vieraiden check in -pisteen kautta festivaalialueelle saapuu VIP-asiakkaita, vieraslistalla olevia henkilöitä sekä media- että musiikki-alan ammattilaisia. Pisteellä VIP-asiakkaiden liput luetaan sähköisesti ja vieraslistalla olevat henkilöt kirjataan check-in -järjestelmään saapuneeksi.
Staff check-in palvelee pelkästään Qstockin työntekijöitä ja alueelle saapuvia toimijoita. Pisteelle saapuvat henkilöt kirjataan check-in -järjestelmään.

Check in -pisteet ovat monen asiakkaan sekä työntekijän ensimmäinen kontakti festivaaliin, joten hyvät asiakaspalvelutaidot ovat näissä tehtävissä tärkeitä. Myös perus atk-taidoista on hyötyä näissä tehtävissä. Vuoroja molemmilla pisteillä on sekä festivaaliviikolla että festivaalipäivinä.

PYSTYTYS-, RAKENNUS- ja PURKU

Pystytys-, rakennus- ja purkutiimissä toimitaan rakennusvastaavien ohjeistuksessa rakennusviikolla sekä festivaaliperjantaina. Tehtävät ovat monipuolisia ja osa fyysisiäkin, mutta normaalikuntoinen pärjää tässä tiimissä varsin hyvin. Tehtäviin kuuluu muun muassa aitaelementtien pystytys ja pressutus, juomakaappien, pöytien, jäteastioiden sekä vessojen siirtely ja sijoittelu sekä mellakka-aitojen kasaus.

Tehtävät soveltuvat myös 15-17-vuotiaille!

FESTIVAALIALUEEN SOMISTUS JA ALUETAIDE

Festivaalialueen somistuksessa ja aluetaiteessa ajatellaan luovasti ja tehdään töitä yhdessä. Valmiiden somisteiden uusiokäytön lisäksi osa rakennetaan ja luodaan alusta lähtien tiimin voimin, kierrätys- ja uusiokäyttöajatusta myös silmällä pitäen. Tässä työtehtävässä idearikkaus ja kädentaidot ovat valttia, mutta voit tulla myös herättelemään henkiin sisäistä luovuttasi! Festivaalialueen somistusta ja aluetaidetta luodaan, kasataan ja ripustetaan festivaalialueella festivaaliviikolla.

Tehtävät soveltuvat myös 15-17-vuotiaille!

HENKILÖKUNNAN CATERING

Festivaalin rakennus aloitetaan jo reilu viikko ennen festivaaleja, jolloin avuksi tarvitaan vapaaehtoisia pitämään työntekijöiden ruokahuolto ja nesteytys kunnossa. Tehtäviin kuuluu muun muassa ruoan esille laittaminen, ruokailun aikataulusta ja sen toteutumisesta huolehtiminen sekä yleisen siisteyden ylläpito. Henkilökunnan catering-tiimi avustaa festivaaliviikolla tarvittaessa myös muissa työtehtävissä.

Tehtävät soveltuvat myös 15-17-vuotiaille!

INFOPISTE (K18)

Infopisteellä neuvotaan ja opastetaan festivaaliasiakkaita heitä askarruttavissa asioissa. Kysymykset koskevat muun muassa festivaali-, juna- tai bussiaikatauluja sekä myyntipaikkojen, vessojen ja kojujen sijaintia tai saattaa joku kysäistä elämänohjeitakin. Pisteellä toimimiseen kuuluu myös esitteiden jakaminen sekä löytötavaroiden vastaanottaminen. Luonnollisesti infossa vuorot sijoittuvat festivaaliviikonlopulle.

KULJETUS (K18)

Kuljettajien tehtävänä on pääsääntöisesti artistien paikalliskuljetukset hotellien, lentokentän ja Qstockin alueen välillä sekä tavarakuljetukset Oulun alueella. Kuljettajien ajettavana on 1+8 hengen minibussit, joten kuskiksi hakevalta tulee löytyä vähintään B-ajokortti sekä ajovarmuutta. Sujuva kommunikointikyky myös englanniksi on plussaa. Vuorot sijoittuvat pääsääntöisesti festivaalipäiville, mutta ajoja saattaa olla myös päivä ennen ja jälkeen Qstockin.

VESIPISTEET

Vesipisteiden vapaaehtoiset huolehtivat pisteen siisteydestä ja avustavat festarin janoista kansaa täydentämään vesipullonsa. Tehtävissä olet osa Qstockin asikaspalvelua, joka edellyttää iloista ja reipasta asiakaspalveluhenkisyyttä.

Tehtävät soveltuvat myös 15-17-vuotiaille!

 

 

>>  SIIRRY TÄYTTÄMÄÄN HAKULOMAKE TÄSTÄ

 

 

Mikäli kysyttävää ilmenee jo tässä vaiheessa, ota yhteyttä sähköpostilla

vapaaehtoistoiminta @ qstock.fi