Uutiset

19.07.2022

QSTOCK TUO MUUTOKSIA LIIKENNEJÄRJESTELYIHIN KUUSISAAREN JA RAATIN ALUEILLA

Qstockin rakentaminen tuo muutoksia liikennejärjestelyihin festivaalialueen läheisyydessä, kun kevyen liikenteen väylä Toivoniemestä Raatinsaareen sekä Raatintien pohjoispuoli Lohipadonniemen ja liikenneympyrän välillä suljetaan maanantaina 25.7. kello 11. Itse tapahtuma-alueelle sallitaan ainoastaan festivaalin huoltoajot.

Pikisaareen on pääsy koko rakennusviikon ja festivaalin ajan, eikä erillistä ajolupaa tarvita. Kulku Pikisaareen tapahtuu Tuiran suunnasta.

Kuusisaaren ja Raatin uimahallin parkkialueet on vuokrattu festivaalin käyttöön perjantaista 22.7. alkaen. Venesataman ja Lohipadonniemen parkkialueet on vuokrattu festivaalin käyttöön keskiviikosta alkaen. Venesataman käyttäjät voivat kuitenkin edelleen lastata autonsa sataman luona, mutta autot on parkkeerattava muualle.

Oulun kaupunki yhteistyössä sähköpotkulautaoperaattoreiden kanssa on päättänyt asettaa Kuusisaaren ja Raatin alueet pysäköintikieltoalueeksi sähköpotkulaudoille 22.7. alkaen.

Festivaalialueen liikenne palautuu normaaliksi maanantaina 1.8. klo 12. Senkin jälkeen alueella liikkuvia kehotetaan varovaisuuteen, sillä raskaita työkoneita on liikkeellä perjantaihin saakka.

Festivaalin aikaan taksilla liikkuvien on hyvä huomioida, että tilapäinen taksitolppa on tänä vuonna Merikosken silloilla, Oulun Linnan kohdalla. Myös keskustan taksitolpat palvelevat normaalisti festivaalikansaa, lähimmät taksitolpat sijaitsevat n. kilometrin päässä festivaalialueesta. Taksitolpat kartalla näet täältä.

Liikennejärjestelyt on käyty läpi yhteistyössä lupaviranomaisten kanssa Pohjois-Suomen suurimman musiikkifestivaalin yleisön turvallisuuden takaamiseksi.