Uutiset

25.02.2022

Viivi toteuttaa unelmiaan

Sen jälkeen, kun Viivin ensimmäinen single Sä päätit tän julkaistiin kaksi vuotta sitten, on ehtinyt tapahtua paljon. Ilman koronaa samassa ajassa olisi toki voinut tapahtua paljon enemmänkin.

”Onhan tämä ollut poikkeuksellinen uran aloitus. Koronan takia en ole päässyt tekemään keikkoja. Pari akustista keikkaa olen tehnyt, mutta siinäpä se omilla biiseillä sitten onkin. Bändikeikat alkavat vasta tänä vuonna”, Viivi kertoo.

Toisaalta korona ei ole ollut Viiville niin huono asia kuin monelle vakiintuneelle artistille. Vielä viime vuonna keikkailu olisi jäänyt vähiin jo senkin takia, että julkaistua musiikkia tai ylipäätään kappaleita ei ollut tarpeeksi.

”Kyllä se 45 minuutin setti vaatii ainakin yhden levyllisen biisejä. Jos on neljä biisiä, jotka jotkut ovat saattaneet joskus kuulla, ja loput sellaisia, joita kukaan ei ole kuullut, saattaa olla vähän tylsä keikka”, Viivi miettii.

Viivin tekemisiin ja suunnitelmiin korona on vaikuttanut oikeastaan vasta tämän vuoden puolella. Esikoisalbumi Parisuhdehautausmaa oli alkujaan tarkoitus julkaista helmikuussa, mutta koronarajoitusten takia julkaisua päätettiin lykätä maaliskuun puoliväliin. Myös ensimmäinen Tavastian-keikka ja muutama muukin esiintyminen siirtyivät helmikuulta tuonnemmaksi.

Alkuvuosi onkin sitten vierähtänyt pitkälti studiolla levyä viimeistellessä ja treenikämpillä keikkoihin valmistautuessa.

”Ei minulla hirveästi muuta elämää ole oikein kerennyt olla”, Viivi tunnustaa.

Viivin varsinainen läpimurto oli joulukuussa 2020 julkaistu Lääke-single. Myös seuraava single USA rikkoi platinalevyrajan, ja sitä seurannut Hyväuskoinen on sekin samalla tiellä.

”Olemme tehneet määrällisesti aika vähän biisejä. Meillä ei ole satoja biisejä pyörimässä pöytälaatikossa, vaan olemme tehneet niitä vähiä kauan ja hartaasti. Välillä ovat vaihtuneet melodiat ja välillä tekstit, mutta aina olemme jauhaneet niitä samoja biisejä niin hyviksi kuin olemme voineet”, Viivi selvittää.

”On ollut tosi jännä juttu, että jokaista biisiä, jonka olemme tähän mennessä tehneet, ja joka tulee levylle, olen tekovaiheessa ajatellut seuraavaksi sinkuksi. Se on aika kova levy.”

Viivi on työstänyt levyään yhdessä tuottaja Lauri Halavaaran ja biisintekijä Joonas Kerosen kanssa. USA-biisin osalta kolmikkoa täydensi Vilma Alina.

Studiossa kolmikko on käytännössä unohtanut tittelinsä ja tehnyt kaiken yhdessä. Jokainen on saanut sanoa mielipiteensä asiaan kuin asiaan.

”Teemme tiimityönä niistä biiseistä mahdollisimman hyviä. Se vähän riippuu päivästä, mitä ideoita keneltäkin tulee. Ja tietenkin vain parhaat ideat tehdään”, Viivi sanoo.

Sanoitusten suhteen päävastuu on ollut Kerosella, mutta Viiviltä itseltään on tullut paljon aiheita ja laineja. Parisuhdehautausmaan aiheissa korostuvat rakkaus, pettäminen ja ero. Sellaiseen Viivi kokee saneensa parhaiten tunnetta mukaan.

Viivin ura ei ollut kunnolla edes käynnistynyt, kun hän sai viisi Emma-ehdokkuutta ja kutsun esiintymään Emma Gaalaan toukokuussa.

Vaikka Viivin ura on vasta aluillaan, on hän esiintynyt pienestä pitäen ja menestynyt lasten laulukisoissa Karusellissa ja The Voice Kidsissä. Pitemmän aikaa on ollut selvää, että musiikki on se omin juttu. Emmat ja ensi kesän festivaalikeikat ovat toteutuvia unelmia.

Laulamisen ohella Viivi on harrastanut koko elämänsä urheilua yleisurheilusta aina lento- ja jääpalloon. Jos hän ei olisi lähtenyt musiikin suuntaan, hän olisi luultavasti jatkanut urheilun tiellä.

Oulun Viivi tuntee lähinnä jääpallon pelireissuilta. Hän odottaa innolla pääsevänsä Qstockiin ja muille festivaaleille esiintymään.

”En osaa vielä kuvitella, miltä tuntuu olla lavalla ja vetää niin isolle yleisölle, mutta uskon, että se on aivan sairaan siistiä.”

Anssi Juntto