Uutiset

25.02.2022

Naamioitunut uimari yritti pummilla alueelle, ja pääesiintyjä myöhästyi lennoltaan – kerro paras festarimuistosi ja voit voittaa Samsung Galaxy S22 -puhelimen!

Qstock voi tarkoittaa festarikävijälle kesäisen juhlan iloa, tanssiaskelia yleisömeren keskellä tai tunnelman fiilistelyä festarialueen ulkopuolella. Se voi tarkoittaa myös harmitusta huonosta säästä, mutaisia kenkiä tai kaukaisten festivaaliäänten kuuntelemista omalta parvekkeelta. Festivaalin järjestäjille tapahtuma on kuitenkin ihan oma kokemuksensa, ja Qstock-viikonlopun pitkien työpäivien aikana tunteiden laaja kirjo on taattu. Tekeminen on intensiivistä, hauskaa ja sääolosuhteiden mukaan usein myös hikistä, mutta mikä siinä on parasta? Q-crew, mikki on teidän!

Turvallisuuspäällikkö Nikolas Pajunen näkee työssään festariviikonlopun monelta kantilta, ja yli kymmenen vuoden työkokemuksella povitaskusta löytyy monia yllättäviä tarinoita. Eniten Pajusta on vuosien varrella ihmetyttänyt se, miten luovilla tavoilla festivaalialueelle on aikojen saatossa yritetty tulla sisään ilman lippua.

”Yksi mieleenpainuvimmista muistoistani Qstockissa on se, kun eräs henkilö yritti uida jätesäkin ja lumpeenlehtien suojin festarialueelle. Huomasimme tämän tyypin järjestyksenvalvojien kanssa, kun hän rannan toisella puolella asetteli vaatteita ja muita tavaroitaan säkkiin. Sen jälkeen hän hyppäsi veteen, ja asetteli jätesäkin ja lumpeenlehdet ympärilleen niin, että hän näytti vedessä kelluvalta roskapussilta. Rantauduttuaan festarialueelle uimari tuuletti onnistumistaan, kunnes huomasi vieressään tilannetta tarkkailevat järjestyksenvalvojat. Pienen hengähdystauon jälkeen uimari lähti kauhomaan takaisin sinne, mistä tulikin” turvallisuuspäällikkö kertoo

Sattumusten kautta voittoon

Promoottori ja artistituotantopäällikkö Sandy Kantola taas toivoo, ettei festivaaliviikonloppuna tulisi vastaan erityisen jännittäviä tai suunnitelmasta poikkeavia tilanteita. Tuotannon toivotaan soljuvan sujuvasti eteenpäin, mutta yllättäviltä muutoksilta ei aina voida välttyä. Kantola muistelee ilmassa olleita katastrofin aineksia, kun 2014 Volbeatin keulakuva Michael Poulsen myöhästyi lennoltaan Helsingistä Ouluun. Tiimin täytyi keksiä, miten laulaja saataisiin Kuusisaareen vielä saman illan aikana niin, ettei yhtyeen konsertti venyisi liian pitkälle yöhön.

”Soittelimme poliisia myöten kaikki läpi, että saahan festivaalin melulupaa pidentää. Muuten Volbeat olisi ehtinyt esittää vain muutaman kappaleen, mikä olisi ollut yleisölle valtava pettymys. Sattumusten kautta saimme laulajan yksityiskoneen kyytiin vain 45 minuuttia sen jälkeen, kun olimme saaneet ilmoituksen laulajan myöhästymisestä. Poulsenin lentoreittiä striimattiin päälavan screeneiltä, jotta yleisö pystyi tarkkailemaan, missä kohtaa Suomea laulaja oli tulossa. Konsertti ei lopulta myöhästynyt niin paljoa, kun aluksi luulimme” Kantola muistelee.

 

Ikimuistoisia hetkiä Iin Shellillä

Qstockissa esiintyvien artistien kanssa työskentelevä kuljetusvastaava Katja Koskinen kertoo, että hänen parhaat festarimuistonsa liittyvät kohtaamisiin ja ystävyyssuhteisiin lavan takana. Hän kertoo esimerkin villiksi iiläiseksi legendaksi eskaloituneesta tapauksesta, kun eräs päälavan esiintyjä pysähtyi Qstockiin kuljettavan kuskinsa kanssa syömään muikkuja Iin Shellillä. Asia oli Koskisen mukaan paikallisille suuri ihmetyksen aihe, ja muikun makuisesta vierailusta huhutaan kylällä edelleen. Tarina kuvastaa kuljetusvastaavan mukaan täydellisesti sitä, miten uniikkeja kokemuksia festivaalityö pitää sisällään.

”Se on niin hauskaa, miten me Q-crewssä käydään perheiden sisäisen dynamiikan tapainen tunnekirjo läpi niin lyhyessä ajassa. Olisi niin ihanaa, jos voisin muistaa ikuisesti jokaisen ainutlaatuisen hetken, jonka olen tämän festivaalin parissa saanut kokea” Koskinen kertoo.

Onko sinulla jokin aurinkoinen festivaalimuisto, jonka haluaisit jakaa kanssamme? Tapasitko päälavan edessä elämäsi rakkauden, pääsitkö moikkaamaan suosikkiartistiasi tai sattuiko baarijonossa jotain hauskaa? Kerro oma ikimuistoinen festarikokemuksesi alla olevaan lomakkeeseen, ja voit voittaa Samsung Galaxy S22 -puhelimen! Palkinto on arvoltaan alkaen 898 €, katso tiedot palkinnosta tästä! 

Kilpailu päättyy sunnuntaina 6.3.2022 klo 23.59. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Osallistumalla kilpailuun annat Qstockille oikeuden julkaista tarinasi anonyymisti Qstockin sosiaalisen median kanavilla.

 

Iina Tauriainen