Uutiset

22.06.2022

Kulmikasta, graafista ja perinteisen pyöreää – Festareiden aurinkolasimuodissa nähdään tänä kesänä tuulahduksia menneiltä vuosikymmeniltä

Kesäsää lämmittää ja festarijalkaa alkaa pikkuhiljaa vipattaa. Pian on jo aika alkaa miettimään musiikkiviikonlopun pakkauslistaa! Ihmisvilinän huiskeessa kannattaa muistaa suojautua säältä, sillä aurinkolaseja käyttämällä voi välttää esimerkiksi hellepäivänä petollisen auringonpistoksen, eikä lavan takaa paistavat säteet estä sinua näkemästä suosikkiartistisi keikkaa. Silmäaseman tuotepäällikkö Hanna Airio kertoo, että trenditietoiset valitsevat tänä kesänä laseihinsa vivahteita 60- ja 80-luvuilta.

Festareilla nähdään usein erilaisia pukeutumis- ja meikkitrendejä, eivätkä aurinkolasit ole asiassa poikkeus! Airio kertoo tämän kesän kuumimmiksi hiteiksi mm. isot ja kantikkaat 80-luvun tyyliset aurinkolasit, paksureunaiset 60-luvun henkiset aurinkolasit sekä graafiset, monikulmaiset ja matalat kehykset. Näiden lisäksi klassiset kuten perinteisen pyöreät aurinkolasit pysyvät trendien aallonharjalla vuodesta toiseen. 

”Koska aurinkolaseissa on paljon valinnan varaa, on tärkeää miettiä oma käyttötarkoitus ja hankkia siihen parhaiten soveltuvat aurinkolasit. Hyvä istuvuus ja laadukas linssi takaavat parhaimman käyttömukavuuden. Sopivan tuotteen löytämisessä kannattaa hyödyntää Silmäaseman ammattitaitoista henkilökuntaa” Silmäaseman tuotepäällikkö Hanna Airio kertoo. 

Kestävät ja suojaavat aurinkolasit ovat festarivarustuksen kulmakivi 

Musiikkiviikonlopun varustusta miettiessä kannattaa aina varautua vaihteleviin sääolosuhteisiin, sillä Suomen kesä saattaa välillä yllättää. Kertakäyttöisen sadetakin ja hellehatun lisäksi viikonlopun selviytymispakkauksesta tulisi löytyä myös muita välineitä säältä suojautumista varten. 

”Festivaaliolosuhteisiin optimaalisimmat aurinkolasit ovat kestävät, hyvin suojaavat ja omaan festarityyliin sopivat. Aurinkolasit ovat monelle myös tärkeä osa pukeutumista ja persoonaa” Airio kommentoi. 

Laseja kannattaa Airion mukaan huoltaa säännöllisesti pitkän käyttöajan takaamiseksi. Pitkän, kuuman ja hikisen festivaaliviikonlopun ohessa täytyy veden juonnin lisäksi muistaa myös puhdistaa aurinkolasit mahdollisesta pölystä ja liasta. Lasien huollattaminen optikkoliikkeessä auttaa Airion mukaan asustetta kestämään aikaa.  

”Kun lasit eivät ole päässä, ne kannattaa laittaa omaan koteloonsa, jotta linssit eivät naarmuunnu. Kotelo suojaa laseja pieniltä kolhuilta, mikä on suurissa ihmismassoissa hyvin tärkeää” Airio kuvailee. 

Takaa itsellesi hyvä festarimieli koko Qstock-viikonlopuksi suojautumalla auringolta – tyyli ja mukavuus edellä!   

 

Artikkeli: Iina Tauriainen 

Kuva: Markku Hyttinen / Qstock 2019