Uutiset

23.07.2022

IKIMUISTOISET KEIKAT KOTIYLEISÖN EDESSÄ

Qstockin Oulu2026-lava – aiemmin Oulu-lava – esittelee tänäkin vuonna paikallisia nousevia kykyjä. Qstock Backstage kyseli viime hetken kuulumiset heistä kahdelta, Good Luck Millionilta ja Sky Fightersilta. 

Jonnekin elektronisen musiikin ja hiphopin välimaastoon asettuvaa musiikkia Good Luck Million -nimellä tekevän Joona Moilasen kesä on alkanut kiireisissä merkeissä. Edinburghissa Skotlannissa opiskeleva Moilanen ei ole juurikaan ehtinyt keskittyä omaan musiikkiinsa, sillä hän on soittanut kesätyökseen kitaraa vanhan koulukaverinsa Pehmoainon bändissä.

Omaan keikkaansa Moilanen valmistautuu Oulussa, kun Pehmoainolla on parin viikon keikkatauko ennen Qstockia.

Se, että pääsee heittämään kaksi keikkaa samalla festivaalilla, on harvinaista herkkua.

”Just nauroinkin, että tästä tulee ikimuistoinen Qstock. Ainon keikka on perjantaina, ja itse vedän lauantaina. On kyllä aika siistit fiilikset päästä vetämään molempina päivinä”, Moilanen hehkuttaa.

Yhtä lailla Moilanen on niitä harvoja, jotka ovat esiintyneet Oulu-lavalla kahteen kertaan. Hän nimittäin räppäsi siellä taiteilijanimellä Spaz Caroon viisi vuotta sitten.

Toukokuussa Fingers Crossed -ep:n julkaissut Good Luck Million on jo esiintynyt Isossa-Britanniassa ja Hollannissa, mutta Suomessa hänet nähdään ensimmäistä kertaa livenä Qstockissa.

Oman kutinansa keikkaan tuo entisen kotikaupungin lisäksi se, että live-veto saa lopullisen muotonsa vasta aivan festivaalin alla. Kokoonpanoa tai muitakaan yksityiskohtia Moilanen ei halua paljastaa.

”Sanotaanko vaikka niin, että kokoonpanomme ei ole bändi”, hän vihjaa.

”Tämä on ollut minulle intohimoprojekti. Seuraan tosi pitkälle omia vaistojani, fiiliksiäni ja mielipiteitäni. Toivottavasti se näkyy myös yleisöön.”

Myös modernia melodista rockia soittavan Sky Fightersin kesä on alkanut musiikintäyteisesti. Bändi on ehtinyt esiintyä Oulu-Helsinki-Kajaani -akselilla ja aloitella tulevan debyyttialbuminsa äänityksiä. Seuraavaa sinkkua on lupa odotella alkusyksystä. 

Heinäkuun alkupuolella Sky Fighters ilmoitti kokoonpanonsa täydentyneen. 

”Meidän pitkäaikainen live-kitaristimme Eerik Samula on nyt kiinnitetty ihan täysjäseneksi porukkaan”, laulaja-kitaristi Samu Väisänen kertoo. 

Sky Fightersin helmikuussa julkaisema viiden biisin A Thousand Endings -ep on saanut hyvän vastaanoton. Positiivista palautetta on tipahdellut niin yksittäisiltä kuulijoilta Keski-Eurooppaa myöten kuin eri medioiden arvioistakin. 

Vahva kokonaisuus on myös auttanut bändin markkinoinnissa ja poikinut keikkoja. Tulevaa esiintymistä Oulu2026-lavalla Väisänen luonnehtii hyväksi merkkipaaluksi. 

”Onhan se meille todella iso asia. Varmasti isoin keikka, mitä olemme tällä porukalla tehneet. On ollut meille isoimpia tavoitteita tälle vuodelle, että päästään soittamaan Qstockiin”, hän sanoo. 

”Ja älyttömän hienoa, että pääsemme soittamaan samalla vähän kuin kotiyleisön edessä. Sinne on tulossa aika hyvin kavereita, tuttuja ja varmasti myös tuntemattomia. Se on mahtava tilaisuus. Olemme tosi innoissamme.” 

Festivaalina Qstock on Sky Fightersin jäsenille entuudestaan tuttu. 

”Qstock on ihan ykkösfestareita Suomessa. Siellä on ollut hienoja artisteja vuosien saatossa”, Väisänen kehuu. 

”Tänä vuonna odotan erityisesti Lukas Grahamia. Hän on hieno artisti ja pitkäaikainen suosikkini.” 

Good Luck Millionin Joona Moilanen aikoo myös katsastaa Qstockissa niin paljon muiden esiintyjien keikkoja kuin se on aikataulullisesti mahdollista. 

”Limp Bizkitin näkeminen olisi kyllä ollut supersiistiä. En ole tänä kesänä ehtinyt näkemään montaa Suomen eturivin artistia, kuten JVG:tä, Sannia tai Antti Tuiskua, joten joku sellainen olisi tosi mahtava päästä bilettämään frendien kanssa, kun niistä on niin mukavia muistoja vuosien takaa”, hän miettii. 

 

Teksti: Anssi Juntto