Uutiset

08.07.2022

Blind Channel ottaa Päälavan haltuun

Oululaislähtöinen Blind Channel kahmi kevään Emma Gaalasta peräti kuusi pystiä, mutta yhtyeen räppiä, pop-elementtejä, konemusiikkia ja raskasta rockia yhdistelevä tyyli on ollut menestys myös muualla.

Blind Channelin neljäs albumi Lifestyles of the Sick & Dangerous julkaistaan maailmanlaajuisesti perjantaina 8. heinäkuuta.

”Minusta uusi levy on sitä, mitä me olemme aina olleet. Nyt tavara on vain paremmin tuotettua ja kiillotettua ja ehkä aiempaa mietitympää”, yhtyeen edelleen Oulussa asuva basisti Olli Matela toteaa.

”Levy on tosi kompakti ja tunnerikas. Kun sen laittaa soimaan alusta loppuun, siinä on hyvä draamankaari.”

Matelan mukaan uutuusalbumi kiteyttää sen, mitä bändin ympärillä on viimeisten parin vuoden aikana tapahtunut, ja miltä se on tuntunut.

”Kyllähän siellä kiukkua on aika paljon, mutta toki siellä bilehetkiäkin on”, hän kertoo.

”Jos pitäisi valita yksi biisi kuvaamaan tyyliä, niin Dark Side olisi aika hyvä. Se on sellainen ’bileet pimeässä’ – on paha olla, mutta silti bailataan.”

Lifestyles of the Sick & Dangerous -albumin julkaisun ympärillä Blind Channelilla on riittänyt ja riittää haipakkaa. Keväällä yhtye urakoi liki 60 keikkaa Yhdysvalloissa ja Euroopassa, ja kesän aikana se esiintyy kesän aikana yli 20 festivaalilla.

Syksyllä Blind Channel suuntaa omalle headline-kiertueelle Eurooppaan. Vuosi huipentuu ensimmäiseen omaan hallikeikkaan Helsingin jäähallissa joulukuussa.

Vaikka Blind Channel kiersi Yhdysvaltoja vasta ensimmäistä kertaa, yhtyeellä tuntui olevan siellä jo vankka kannattajakunta.

”Oli hämmentävää huomata, että eturivissä oli porukkaa, jotka lauloivat mukana myös vanhat biisit. Monet tulivatkin keikan jälkeen sanomaan, että he ovat kuunnelleet meitä siitä ja siitä vuodesta asti”, Matela selvittää.

”Jenkeistä on sellainen stereotypia, että porukka on vähän sarvet pystyssä, ja että he ovat enemmän sellaista rokkikansaa. He söivät siellä kyllä ihan kädestä. On ollut kiva huomata, että meidän musa menee niin hyvin kaikilla mantereilla sekä nuoremmille että vanhemmillle.”

Kesän keikkasettiin Blind Channel poimii Lifestyles of the Sick & Dangerous -albumilta muutaman parhaiten livenä toimivan biisin. Syksyn Euroopan-kiertueella uutuuslevyn biisejä on määrä soittaa enemmänkin.

”Festarikeikka on aina nopea raapaisu sata lasissa ja kauhealla energialla. Omilla keikoilla taas pystyy rakentamaan draamankaarta ja sellaista hengähdystä ja eloa sinne mukaan”, Matela sanoo.

Qstockissa Blind Channel esiintyy nyt jo viidettä kertaa. Ensimmäinen veto oli Oulu-lavalla kesällä 2014.

”Just mietimme, että olemme soittaneet Qstockissa kaikilla muilla lavoilla paitsi Rytmirannassa: Oulu-lava, Koomalava, Sirkusteltta, Kaleva-lava ja nyt Päälava. Koko ajan on menty yksi askel eteenpäin”, Matela toteaa.

”Odotan innolla Qstock-keikkaa. Kiva nähdä, kuinka paljon Päälavalla on tilaa. Koskaan ei ole vielä ollut ainakaan liikaa tilaa, enkä usko, että nytkään on. Otamme kyllä koko tontin haltuun.”

 

Teksti: Anssi Juntto
Valokuva 1. ja 2. Riika Lantto
Valokuva 3. Camilla Hanhirova